Křest románu Sifon, Venda a jejich lásky

Liberecký autor a bývalý redaktor novin DIAMO Otto Hejnic vydal v nakladatelství Bor román Sifon, Venda a jejich lásky. Dva vrstevníky, outsidera Petra, zvaného Sifon a jeho pomocníka Vendu sledujeme od jinošských let v reálném socialismu do současnosti. Poznáváme tajemnou Moniku, drobnou Páju, krásnou Natašu, dlouhou Stáňu a záhadnou Gudrun a mnohé další. Dynamická Praha, Norimberk a Liberec kontrastují se zapomenutou obcí s malými lázněmi v bývalých Sudetech. Knížka má 264 stran, ilustrovali ji Milan Janáček a Zdeněk Götz.
Křest knihy bude 14. října v 17 hodin ve velkém sále liberecké Krajské vědecké knihovny. Vedle čtoucího autora vystoupí příbramský folkrockový písničkář Jirka Hejnic a klávesista Michal Filina.

Ukázky z knihy:

úryvek Pavlína
Petr se vracel ze šichty večerním autobusem. Před něj si sedla Pavlína. Několik let se neviděli. Vdala se a odstěhovala do Světlé. Řekla mu: „Předělávám bydlení. Našla jsem nějaké tvoje knížky a možná i desky.“
„Není mezi nimi LP Erica Burdona a na něm skladba Sky Pilot? A předělaná Lili Marlene? Německá písnička z druhý světový války,“ dodal Petr.
Zasmála se: „To nevím, elpíček máme asi třicet, ale gramec nejmíň sedm let nefunguje. Muziku mám na cedéčkách a tu starší na kazetách. Nechceš se pro to stavit?“
… [ celý úryvek ] …

úryvek Venda a modlilka

 úryvek Čenda vlasatec

 

Napsat komentář