Michal Pavlíček a Čombeband

Michal Pavlíček hrál 19. ledna 2017 v Experimentálním studiu v libereckých Lidových sadech. Místo jsem našel na bočních sedadlech,  vzadu se přidávaly další židle. Kytaristu Pavlíčka, který nedávno hrál s Pražským výběrem, doprovázel na klávesy Michal Nejtek, jenž hrál s Michalem  Kollerem  na albu ČeskosLovensko. Bubeníkem Čombebandu je Miloš Meier, dříve Dymytry, a  Martin Ivan, dříve Precedens, hraje na basovku.

Pavlíček je fenomenální hráč, střídal dvě elektrické kytary a jeho  marshall se řádně  zapotil. U většiny skladeb mistr neuvedl název, z pódia se valil na posluchače vodopád tónů, kdo držel kytaru v ruce, nepřestával žasnout. Ve skladbě Na Kloboučku jsou připsány zajímavé klávesy, tady si zahrál  i Michal Nejtek. Jediná věc je zpívaná, Pavlíček to zkouší svahilsky, Bára Basiková to umí lépe. Výrazný bubeník Miloš Meier členil dlouhé písně na jednotlivé části, spát se nikomu nechtělo, pak dostal své místo po dvou třetinách koncertu, paličky létaly vzduchem. Na závěr rozjel basista muziku posledních let. Kytaristé měli svůj den, nikdo Pavlíčkovi do rozvíjejících se melodií nesahal. Možná mohl dostat víc místa klávesista Nejtek, ale že nikdo nezpíval, mohl plně ukázat svoje nesporné kvality šedesátiletý Pavlíček. Tohle je jeho parketa.

Podíval jsem se na internet.  Michal Pavlíček účinkoval s Monikou Načevou, hrál v kapelách BSP, Big Head, se Stromboli pojede v létě turné. Napsal muziku k filmům od Proč k  Havlovu Odcházení, muzikály Klaun, Excalibur a Obraz Doriana Graye. Teď píše hudbu k muzikálu Mistr a Markétka, s textařem Jiřím Suchým. Držíme ti palce, Michale.

Otto Hejnic

Napsat komentář